Suicide Squad : Pengganas adalah Hero

SUICIDE SQUAD

Salam sejahtera,

Sekali lagi Will Smith dan Margot Robbie digabungkan dalam filem yang memaparkan betapa hebatnya kehidupan seorang penjahat (watak villain). Kalau sebelum ini dalam filem ‘Focus’ keduanya melakonkan watak con-man atau hustler (penipu@pengecong), kini sekali lagi keduanya digabungkan dalam filem ‘Suicide Squad’. Saya tak suka jadi spoiler untuk kedua movie tu.. korang tengok sendiri lah.

Apa yang nak saya sampaikan adalah banyak movie-movie yang dikeluarkan hari ini adalah adaptasi dari komik. Dan yang terkini banyak movie yang membayangkan penjahat sebagai hero. Konsep ini mendapat pelbagai reaksi. Filem Suicide Squad contohnya masih belum ditayangkan di China kerana lembaga penapisan di China merasakan konsep “pengganas sebagai hero” tidak sesuai untuk minda rakyat apalagi dalam keadaan dunia sekarang.  Di Malaysia, filem ini telah pun ditayangkan. Mungkin ada yang tak perasan. Konsep “penjahat jadi hero” ini adalah isu besar di segelintir negara. Inilah kekuatan ideologi. Bahayanya ideologi.

Saya tak tahu pendapat anda. Tetapi menonton filem sentiasa menjadi salah satu kaedah sumber inspirasi saya. Filem memang memberi impak kepada emosi, gaya hidup dan budaya penonton nya. (Lihat saja bagaimana pelakon disanjung tinggi bagaikan Tuhan di India). Ini pendapat saya. Jadi apabila anda menonton, perlulah mengambil inspirasi dengan bijaksana. Apabila keluar dari pawagam, bawa bersama inspirasi positif dan bukan yang negatif. Tinggalkan fantasi di pawagam. Realitinya hidup manusia tidak ada 9 nyawa, dan biasanya orang benar-benar akan hilng nyawa kalau helikopternya terhempas.

Gunakan akal untuk menjadi yang lebih baik.Untuk diri sendiri dan mereka yang disekeliling korang. Peace yo.!

Tambah pendapatan dengan bergaya SELFIE.

superselfie

Ramai yang nak cari bisnes sampingan yang tak gunakan banyak masa dan kos. Apa taknya, pagi2 dah keluar, dah masuk malam baru balik.Keluar rumah anak tidur, balik pun anak tengah tidur. Mana ada masa lagi nak buat part time?. Apalah nasib. Memanglah tak semuanya begitu. Tetapi, kebanyakannya begitu.Nak berniaga takde masa dah. Nak upah budak berniaga kena modal besar pulak. Nak buat MLM, dah cuba banyak kali tapi tak menjadi. Rasanya yang boleh buat MLM ni yang pandai bercakap saja kot. Tapi tak juga, ada yang pandai bercakap pun dah bungkus. Dah buat bisnes lain. Meh sini saya terangkan bisnes yang tak perlu bercakap ataupun jumpa orang. Jangan risau, yang ini bukan pelaburan atau skim cepat kaya. Yang ini boleh jadi bisnes anda sendiri. Kalau anda belum ada bisnes yang online. Mungkin ini akan jadi bisnes online pertama anda. Ini adalah bisnes yang serius dengan real produk.

Bisnes yang paling bergaya. Bisnes yang tak memerlukan anda bercakap dengan sesiapa pun. Bisnes www.AdaGayalah.com.

Ok. Mari saya terangkan. AdaGayalah.com ni produk utamanya adalah kacamata hitam gred 5A. Mengapa 5A? Gred 5A ini adalah gred replika yang 99% sama dengan yang asli tetapi harganya jauh lebih murah. Contohlah, jika anda beli yang ori RM600-R800 di kedai biasa. Produk yang anda jual harganya hanya sekitar RM200 sahaja. Jadi orang ramai diluar sana lebih gemar utk mendapatkan produk seperti ini. Harga murah, kualiti terbaik. Contohnya seperti gambar dibawah.

aviatorspringmini clubmastermini

oakleymini orenwayfarermini spymini

carbon techmini

 

www.adagayalah.com ini pula sangatlah murah hati. Untuk bermula anda hanya perlu keluar modal RM190 sahaja. Yuran adalah pembelian.  Apabila anda bayar RM190 anda akan dapat

  • 1 spek hitam (yang anda pilih)
  • 1 katalog spek hitam (dengan harga jualan)
  • 1 laman web anda sendiri untuk promosi

AdaGayalah.com ini menggunakan konsep Affiliate + Dropshipping. Yakni, anda akan dapat komisen RM60 (level 1) / RM30 (level 2) jika ada rakan anda yang nak beli spek dan sekaligus menjadi ahli. (dia bayar RM190). Dan jika anda mempromosikan produk, maknanya anda menjual spek hitam (dari katalog), tak kisahlah secara online ataupun offline. Anda akan dapat komisen lagi atas jualan sekitar RM30 – RM50 per jualan. Anda sudah menjadi seorang tokey kedai spek hitam sekarang..!! Barang yang dijual pula akan dihantar oleh syarikat kepada pelanggan anda. Secara part time atau full time terpulang kepada anda. Bayangkan jika anda mendaftar/menjual  1 (seorang) pelanggan sehari, anda sudah ada RM1800 sebulan. Kemudian jika mereka mula menjual pula, anda ada lagi komisen level 2, RM900. Jumlah penuh anda dapat RM2600..!! wahh.. bermula hanya dengan membeli dan bergaya degan sepasang kacamata gelap saja. !! JIka anda menjual spek dari katalog, ada duit lagi. Ini memang bisnes yang menarik. Tapi ingat, untung atau tidak memang bergantung kepada jualan anda.

Bagaimana nak menjual? Susah ker?

Baik, saya kongsikan sedikit kaedahnya. Ingat, matlamat kita tadi adalah untuk cari duit sampingan dengan kaedah yang kurang kos dan kurang memakan masa. Cara paling mudah adalah dengan BERGAYA.. !! Ya betul.. bergaya.! Kebanyakan kaedah menjual yang berkesan adalah dengan testimonial. Jika produk kuruskan badan contohnya, mestilah pembeli nak tengok bukti sebelum dan selepas makan ubat kurus tu kan?!.  Maka dengan bisnes spek anda ni pun sama, adakan testimoni anda dengan bergaya memakai spek hitam anda. Ambil gambar SELFIE anda bergaya dengan kacamata gelap yang telah anda beli dari AdaGayalah.com, dan letakkannya di facebook. Anda tidak perlu bercakap apa-apa. Hanya post kan gambar dan beritahu rakan anda sedang bergaya dengan spek baru. Jangan lupa letakkan link url website replika AdaGayalah anda disitu (contoh: www.adagayalah.com/max). Mereka akan daftar di link ini. Ada 2 cara yang boleh anda kongsikan di post.

  • Spek hitam yang cun dan ranggi, berkualiti ori tapi murah. (ditujukan kepada rakan yg teringin nak beli spek dan Nampak bergaya..)
  • Pendapatan sampingan hanya dengan ber SELFIE..!! (ditujukan kepada rakan yg mencari peluang tambah side income..)

testimonialspek

Nahh.. hanya dengan kaedah ini pun anda dah boleh mula mendapat pendapatan tambahan. Tak perlu keluar rumah atau pergi menghantar barang di pejabat pos… kerja-kerja penghantaran pun dibuat oleh AdaGayaLah.Com. Anda hanya perlu mempromosi… dengan hanya bergambar (dengan posing-posing mengancam 🙂 ) dan kongsikan dengan rakan-rakan di facebook, twitter, blog, forum dsbgnya. Itu saja. Ini memang bisnes yang modal nya sangat rendah, produk yang evergreen dan mudah untuk dibuat.

Ada lagi kaedah2 yang boleh saya kongsikan untuk meningkatkan jualan spek hitam anda dengan mudah. Tunggu anda join nanti saya kongsikan. 🙂

Jadi apalagi yang anda tunggu? Saya dah beri jalan. Anda boleh bandingkan dengan konsep bisnes yang ada di pasaran. AdagayaLah.Com adalah bisnes yang paling sesuai untuk anda. Jom berubah..!!

wayfarer

wayfarer2

Untuk mulakan bisnes bergaya anda klik disini. Daftar PERCUMA.

Ada persoalan boleh SMS/Whatsapp

012 300 4 300

Cabutan bertuah bulan Mac. Tahniah..!!

Salam sejahtera.

Cabutan bertuah bagi bulan Mac telah pun kita jalankan. Berikut adalah para pemenang. (lihat video)

  1. mumy – pemenang laptop lenovo – penajanya = admin1 (juga memenangi 1 laptop Lenovo)
  2. miro9 – pemenang ipad 2 – penajanya = itsmesaiful (juga memenangi 1 Ipad 2)
  3. hadiahpercuma – pemenang Iphone4s – penajanya = admin (juga memenangi sebuah Iphone4s, hehehehe..)

Cabutan bagi pembeli ebook – Samsung Galaxy Note = pemenangnya adalah username kratos

Tahniah kepada semua pemenang..!!

p/s: Pemenang akan diemail dan mereka perlu reply email dalam masa 48 jam. Jika gagal, hadiah akan ditarik balik. Begitu juga dengan etika cabutan bertuah. Jika didapati peserta yang menang ada unsur-unsur penipuan (daftar banyak kali, email yg sama, dll), kemenangan akan dibatalkan.

1 2