Projek Raya 2017 : Extra RM4k-RM8k setiap bulan sebelum raya.

Salam sejahtera.

Alhamdulillah. Setelah beberapa bulan saya cuba sendiri, akhirnya saya dah bersedia untuk kongsikan kaedah buat RM4k-RM8k setiap bulan dengan CUCKOO.

Dan kebetulan pula tak berapa lama jer lagi, kita akan sampai ke bulan Ramadhan untuk berpuasa dan seterusnya menyambut hari raya.

Saya faham puasa & raya 2017 (tahun ni) akan jadi lebih mencabar kepada ramai orang. Rata-rata rakan disekeliling meluahkan rasa tertekan dengan keadaan ekonomi sekarang. Bagi mereka yang dah ada gaji 5,6 angka tu rasanya mungkin lah tak panik sangat. Tapi ramai lagi yang sedang struggle setiap bulan sepanjang tahun ni. Ini hakikatnya.

Keadaan akan jadi lebih perit dari hari ini (hari ni 17 April 2017) pada bulan Ramadhan nanti. Orang kata bulan puasa, bulan untuk berjimat. Tapi hakikatnya di Malaysia tidak begitu. Bulan puasa & raya adalah bulan duit keluar berganda lebih banyak. Kos lebih tinggi.

Tak perlu saya cerita panjanglah. Anda pun sedar akan keadaan ni. Jadi bagi mereka yang sedar perlu buat sesuatu. Siapa siaga dari sekarang. Kalau tidak buat sesuatu, nanti masa puasa & raya akan banyak lah kisah airmata dan gundah gulana. Mana tak sedih kalau anak mintak baju raya, kita suruh pakai baju T-Shirt jer. Sadis kan. Dan mcm2 hal lagilah akan menambah tekanan jiwa. Jadi saya pohon anda buatlah sesuatu.

Meh sini, saya kongsikan kaedah untuk buat extra income sebelum puasa, sebelum raya tahun ni. Kalau anda berminat. Projek raya ni adalah dengan jadi agen Cuckoo. Kalau siapa yg tak pernah dengar Cuckoo boleh tengok www.cuckoo.com.my ataupun tengok video iklan nih. Iklan ni sekarang tengah keluar kat TV. Jadi agen Cuckoo ni mcm kerja part time lah. Mcm agen dropship, macam jugak affiliate, macam jugak broker tanah, macam jugak apa-apa kerja yg makan komisen. Kelebihan produk Cuckoo ni yg mudah untuk kita promote dan dapat komisen ialah dia ada bayaran ansuran bulan2. Produk pulak barang keperluan yg pelanggan guna setiap masa. Water Filter. Dan kerja-kerja agen bebas saja. Disinilah saya sediakan manual kerja-kerja online & offline untuk dapatkan jualan dengan mudah, untuk dapat GAJI KEDUA setiap bulan.

 

 

Nak tak saya ajarkan kaedah untuk dapat gaji kedua RM4k-RM8k sebulan dengan Cuckoo nih? Dan jika anda start sekarang, sebelum puasa start anda dah boleh ada GAJI KEDUA ni setiap bulan. Ada la duit tambahan untuk redah raya akan datang nih.  Saya dah garapkan semuanya dalam sebuah manual lengkap sebenarnya. Tapi saya akan berikan kepada yang betul2 ada usaha, mahu usaha dan memang perlukan RM4k-RM8K extra setiap bulan. Sanggup keluar modal sekitar RM90. Ya, ada modal. (Yg betul2 takde modal tapi mahu bagi komitmen 100% boleh bincang dgn saya). Kaedah ni  saya kongsikan dengan yg serius saja.  Saya akan masukkan anda yg nak buat projek raya 2017 ni dalam Group WhatsApp “Extra RM4k Sebelum Raya”. Saya nak hanya 30 orang saja. 30 orang yang nak Extra Income RM4k-RM8k sebelum raya. 30 orang yg saya akan pastikan dapat minimum RM4k sebelum raya.

Saya serius. 30 orang yg MAHU BUAT projek ni adalah rakan niaga saya, team saya, sila follow saya rapat2. Saya juga akan berikan semua tips & bantuan dalam whatsapp group dan medium lain. Anda VIP. Contoh lain, 30 orang ini akan saya berikan laman web peribadi contoh www.projekraya.namaanda.com. Hanya untuk pasukan saya ni saja. Tools ni saya berikan untuk pastikan anda dapat minimum RM4k anda setiap bulan. insyaAllah sasaran 5 angka sebulan seterusnya. Yang penting extra RM4k sebelum raya. Kalau sempat, sebelum puasa. Dan suka saya ingatkan potensi pendapatan projek raya ni tiada had. Mmng ada jer yg  buat income 5 angka terus. Saya kongsikan yg minimum. Sebab saya taknak berjanji langit dan bumi, gebang lebih, gimik melampau. Saya nak kongsikan kaedah yg realistik. Yg semua orang boleh dapat.  Kalau nak lebih, bergantung kepada usaha individu.

Tapi suka saya nak bagitau, tugas2 yg perlu anda buat sudah saya permudahkan sehingga ke tahap forwardkan msg sahaja. Saya dah link kan whatsapp message ke laman web. Setiap page akan menerangkan langkah seterusnya. Jadi tugas semua orang jadi mudah. Saya hanya perlukan komitmen anda. Anda beri komitmen, saya berikan komitmen kepada untuk capai minimum RM4k sebulan anda.

Apa saya dapat dari semua nih? Dalam Cuckoo, ada peluang untuk dapat income pasif juga. Iaitu bina rangkaian dan support rangkaian anda. Saya mahukan ini. Saya support anda capai GAJI KEDUA anda setiap bulan, saya juga dapat imbuhan dari kerjasama anda. Saya suka jika anda dapat RM4k sebulan. Saya MAHU anda dapat RM4k sebulan.Ianya situasi menang-menang. Jadi saya sediakan tools dan platformnya untuk anda. Akan datang saya akan tunjuk ajar anda untuk dapatkan pasif income pula.

Limited 30 orang. WhatsApp sekarang “Saya nak join Extra RM4k Sebelum Raya” ke saya

 

Water Filter Cuckoo : Nak Sihat atau Nak Buat Duit?

Salam sejahtera.

Semakin glamor pulak jenama Cuckoo ni sekarang di Malaysia. Korang mesti pernah dengar jenama Cuckoo jugak kan? Dah viral ler tuh.. Dan bila dibelek-belek, dikaji-kaji ada 2 faktor yang mengglamorkan produk ni. Pertama adalah kerana produknya dan kedua adalah kerana pendapatan sampingan nya.

Maksud saya kerana produk adalah cara Cuckoo memasarkan produk mereka. Dari segi kualiti sebenarnya tiada masalah. Produk Cuckoo ni memang dah A. Memang ada standard. Moto yang mereka bawak pun adalah “Cuckoo- Beyond Standards”. Konsep yang dihighlightkan adalah “air yang anda minum pun mesti ada standards”, maksudnya air minuman tu mesti mengikut piawaian antarabangsa. Gitulah. So dari segi produk tak perlu nak cerita panjang. Memang kalau anda nak cari water filter pilih jer lah Cuckoo. Tak perlu nak berdebat ker apa. Produknya memang dah bagus. Saya sendiri dah buat perbandingan teliti. Kalau anda ada banyak masa dan nak check sendiri, silakan.

Sebabnya apabila dari segi produk dah takde masalah, kita perlu lihat dari segi added value pula. Disini lah sebenarnya faktor terbesar yang meletakkan Cuckoo didepan pasaran sekarang. Cuckoo menjadikan “servis” sebagai sebahagian dari produk. Jadi anda akan sentiasa mendapat air bersih & sihat setiap masa. Anda bayar bulan-bulan termasuk servis selenggara dan layanan dari Cuckoo. Bukan sekadar beli mesin untuk tapis air. Inilah yang membezakan Cuckoo dengan jenama lain. Cuckoo juga berani mengambil risiko dengan mempermudahkan proses sewa-beli dengan cukup dengan pelanggan sekadar menyediakan kad pengenalan & butir diri sahaja. Tiada isu-isu leceh seperti memerlukan slip gaji atau masalah ctos/ccris. Risiko ini tidak banyak syarikat yang berani redah tetapi sebenarnya memberikan impak besar kepada jualan. Dan pelanggan sukakan proses yang cepat dan mudah ini. Agen Cuckoo akan memberi khidmat nasihat dan cara-cara yang paling cepat untuk pelanggan memasang penapis air / penapis udara dirumah mereka. Di Malaysia kan budayanya MALAYSIA BOLEH.. boleh hutang. Bayar bulan2.. (suka tak suka memang dengan cara bayar bulan2 jer kebanyakan rakyat boleh pakai apa yg mereka nak pakai.. sad but true..)

Sebab KEDUA yang menjadikan jenama Cuckoo ini viral sekarang ini adalah RM.. pendapatan. Untuk menjadi agen jualan Cuckoo sangatlah mudah. Anda hanya perlu berikan detail diri yg mudah saja. Tiada yuran atau interview. Anda daftar dan anda boleh terus bermula. Pelanggan yang menyewa beli produk Cuckoo juga suka konsep ini dan sudah pasti mereka merebut peluang. Pasang water filter Cuckoo dirumah dan terus mendaftar sebagai agen.Mereka kongsikan gambar dan cerita berkenaan water filter yang baru mereka pasang. Mereka dapat jualan. Mereka dapat komisen. Kadang-kadang komisen sekadar untuk cover bayaran bulanan water filter yang baru mereka sewa-beli (jadi mereka pakai free). Ataupun ada yang pergi lebih jauh dengan mempromosi dengan lebih aggressif dan buat duit sekitar RM4k-RM8k sebulan. Ini duit sampingan yer.. ramai yang suka ni kan..

Ada seperkara lagi yang saya lihat menjadi batu loncatan kepada Cuckoo di Malaysia. Iaitu kelas online marketing. Ada satu pasukan online No 1 di Cuckoo yang melatih agen-agen mereka menjual secara online. Menggunakan FB marketing. Mereka betul-betul menerapkan konsep “bekerja dari rumah” atau “usahawan online”. Dan mereka mengajar agen-agen baru ini secara PERCUMA. Kesempatan ini juga direbut oleh ramai newbie-newbie yang cemburu dengan rakan yang berjaya buat jualan online. Kalau nak belajar dengan LikeMethod pun kena bayar. Yang ni anda dapat kaedah siap dengan produk. “Buat seperti mana kau lihat aku buat”

Sekarang anda dah tau kenapa Cuckoo tengah meletup-letup sekarang ni di pasaran. Samada anda mahu guna penapis air dirumah atau sedang mencari peluang untuk tambah pendapatan, anda boleh buat salah satu atau kedua-duanya sekali dengan Cuckoo.

Nak pasang water filter atau nak jadi agen… atau kedua-duanya sekali.

WhatsApp

012.300.4.300- Putra

Goood Plan, Cuckoo, Penapis Air Mampu Milik

Goood Plan, Cuckoo, Penapis Air Mampu Milik. Anda tentukan sendiri nak bayar berapa sebulan.

Sebab Untuk Berjaya..

Ramai pakar-pakar motivasi kata kebanyakan orang yang gagal adalah mereka yang buat alasan, bukan buat tindakan.  Adakah anda setuju?. Kata-kata ini bermaksud jika anda hari ini asyik gagal, tidak kaya dan berjaya maksudnya ANDA SENDIRI LAH MASALAH nya. Setuju..!?

YA.. mereka kata anda banyak sangat bagi alasan.. banyak sangat TAPI sebelum mula buat kerja.. adakah anda begitu?

Ada yang setuju tapi ramai juga yang tak berapa nak setuju kan.. hehehe. Pernyataan ini adalah benar, dan saya juga setuju. Tapi tidak 100%.

Ianya subjektif. Dua individu yang berbeza pasti saja akan mempunyai kapasiti untuk bertindak yang berbeza. Jadi ada satu faktor yang penting, duduk diantara ALASAN & KEPUTUSAN.  Iaitu PERANCANGAN.

-Manakan boleh kita minta seorang lelaki biasa untuk lari pecut 100meter dalam masa 10 saat? Yang boleh lari selaju itu pasti mereka yang seangkatan Usain Bolt sahaja. Adakah ini alasan untuk tidak lari dalam pertandingan 100 meter? Bukan.. inilah perancangan.

-Mana nak sama sales yang anda akan dapat disebuah gerai didalam NU Sentral dengan gerai di bawah pokok. Adakah pengusaha ini gagal sebab tak cukup usaha?

-Mana boleh kita minta seseorang untuk berhenti kerja 24 jam dan letakkan usaha pada suatu bisnes baru dengan alasan jika anda tidak buat alasan pasti anda berjaya.

Jadi kapasiti atau kemampuan untuk bertindak sebenarnya menjadi kunci kepada kayu pengukur samada ianya sekadar ALASAN atau pun tidak. Jika kita siapkan 2 individu dengan tools yang sama dan kapasiti untuk bertindak yang sama dan seorang lagi gagal mencapai tahap yang dikehendaki. Maka itu adalah kayu pengukur sebenar. Wujudkan situasi TIADA ALASAN untuk tidak berjaya dahulu. Disinilah pentingnya PERANCANGAN..

Rancang dulu apa saja yang hendak anda laksanakan. Nilaikan kemampuan, letakkan sasaran dan BUAT (EXECUTE). Jika anda tak buat juga.. maka anda sedang buat ALASAN..!!

 

 

1 2 3 4 47