Water Filter Cuckoo : Nak Sihat atau Nak Buat Duit?

Salam sejahtera.

Semakin glamor pulak jenama Cuckoo ni sekarang di Malaysia. Korang mesti pernah dengar jenama Cuckoo jugak kan? Dah viral ler tuh.. Dan bila dibelek-belek, dikaji-kaji ada 2 faktor yang mengglamorkan produk ni. Pertama adalah kerana produknya dan kedua adalah kerana pendapatan sampingan nya.

Maksud saya kerana produk adalah cara Cuckoo memasarkan produk mereka. Dari segi kualiti sebenarnya tiada masalah. Produk Cuckoo ni memang dah A. Memang ada standard. Moto yang mereka bawak pun adalah “Cuckoo- Beyond Standards”. Konsep yang dihighlightkan adalah “air yang anda minum pun mesti ada standards”, maksudnya air minuman tu mesti mengikut piawaian antarabangsa. Gitulah. So dari segi produk tak perlu nak cerita panjang. Memang kalau anda nak cari water filter pilih jer lah Cuckoo. Tak perlu nak berdebat ker apa. Produknya memang dah bagus. Saya sendiri dah buat perbandingan teliti. Kalau anda ada banyak masa dan nak check sendiri, silakan.

Sebabnya apabila dari segi produk dah takde masalah, kita perlu lihat dari segi added value pula. Disini lah sebenarnya faktor terbesar yang meletakkan Cuckoo didepan pasaran sekarang. Cuckoo menjadikan “servis” sebagai sebahagian dari produk. Jadi anda akan sentiasa mendapat air bersih & sihat setiap masa. Anda bayar bulan-bulan termasuk servis selenggara dan layanan dari Cuckoo. Bukan sekadar beli mesin untuk tapis air. Inilah yang membezakan Cuckoo dengan jenama lain. Cuckoo juga berani mengambil risiko dengan mempermudahkan proses sewa-beli dengan cukup dengan pelanggan sekadar menyediakan kad pengenalan & butir diri sahaja. Tiada isu-isu leceh seperti memerlukan slip gaji atau masalah ctos/ccris. Risiko ini tidak banyak syarikat yang berani redah tetapi sebenarnya memberikan impak besar kepada jualan. Dan pelanggan sukakan proses yang cepat dan mudah ini. Agen Cuckoo akan memberi khidmat nasihat dan cara-cara yang paling cepat untuk pelanggan memasang penapis air / penapis udara dirumah mereka. Di Malaysia kan budayanya MALAYSIA BOLEH.. boleh hutang. Bayar bulan2.. (suka tak suka memang dengan cara bayar bulan2 jer kebanyakan rakyat boleh pakai apa yg mereka nak pakai.. sad but true..)

Sebab KEDUA yang menjadikan jenama Cuckoo ini viral sekarang ini adalah RM.. pendapatan. Untuk menjadi agen jualan Cuckoo sangatlah mudah. Anda hanya perlu berikan detail diri yg mudah saja. Tiada yuran atau interview. Anda daftar dan anda boleh terus bermula. Pelanggan yang menyewa beli produk Cuckoo juga suka konsep ini dan sudah pasti mereka merebut peluang. Pasang water filter Cuckoo dirumah dan terus mendaftar sebagai agen.Mereka kongsikan gambar dan cerita berkenaan water filter yang baru mereka pasang. Mereka dapat jualan. Mereka dapat komisen. Kadang-kadang komisen sekadar untuk cover bayaran bulanan water filter yang baru mereka sewa-beli (jadi mereka pakai free). Ataupun ada yang pergi lebih jauh dengan mempromosi dengan lebih aggressif dan buat duit sekitar RM4k-RM8k sebulan. Ini duit sampingan yer.. ramai yang suka ni kan..

Ada seperkara lagi yang saya lihat menjadi batu loncatan kepada Cuckoo di Malaysia. Iaitu kelas online marketing. Ada satu pasukan online No 1 di Cuckoo yang melatih agen-agen mereka menjual secara online. Menggunakan FB marketing. Mereka betul-betul menerapkan konsep “bekerja dari rumah” atau “usahawan online”. Dan mereka mengajar agen-agen baru ini secara PERCUMA. Kesempatan ini juga direbut oleh ramai newbie-newbie yang cemburu dengan rakan yang berjaya buat jualan online. Kalau nak belajar dengan LikeMethod pun kena bayar. Yang ni anda dapat kaedah siap dengan produk. “Buat seperti mana kau lihat aku buat”

Sekarang anda dah tau kenapa Cuckoo tengah meletup-letup sekarang ni di pasaran. Samada anda mahu guna penapis air dirumah atau sedang mencari peluang untuk tambah pendapatan, anda boleh buat salah satu atau kedua-duanya sekali dengan Cuckoo.

Nak pasang water filter atau nak jadi agen… atau kedua-duanya sekali.

WhatsApp

012.300.4.300- Putra

Goood Plan, Cuckoo, Penapis Air Mampu Milik

Goood Plan, Cuckoo, Penapis Air Mampu Milik. Anda tentukan sendiri nak bayar berapa sebulan.

Aplikasi Duit – Buat Duit Dengan Apps.

applikasiduit

Salam sejahtera.

Masih teringat di minda masa attend kelas2 internet marketing dengan otai2 mcm Gobala Krishnan, Shuth, Patric Chan, Zamri Nanyan, dll . Salah satu dari kelas ni, ada kelas 2 hari berharga RM5k. Dengan Patric Chan. Well, hari ni sifu-sifu online dan offline pun masing2 melalui krisis masing2.. termasuklah ENCIK Azizan Osman. Hehehe.. (jangan marah..)

Anyway, hari ni saya bukan nak menulis pasal Patric Chan ataupun Azizan Osman. Tetapi apa yang saya pelajari dari kelas-kelas yang dibuat oleh sifu- sifu internet marketing nih. Dan pernah saya tanya dengan Patric dalam kelasnya “what do you ‘see’ is going to be next big thing on internet marketing?” Dan jawapan Patric adalah pendek saja “Apps”. Waktu itu (rasanya dah 5 tahun lalu) apps, android dan ios masih belum dituturkan sewaktu sarapan di kedai mamak lagi. Tapi hari ni.. apps di handphone dah jadi macam suatu kemestian. Dan disitu adalah lubuk duit juga.

Baru-baru ni saya adalah terjumpa satu web diberi nama applikasiduit. Ianya memperkenalkan sejenis aplikasi di handphone (apps) utk android. Memang sangat menarik dan boleh dibanggakan apabila mendengar ada aplikasi dihandphone seperti apps ini dibangunkan oleh orang kita. Dan lebih hebat lagi bila anda boleh buat duit dengan klik2 saja handphone ditangan anda dengan aplikasi ini. Saya snapshot kan sedikit detail tentang aplikasi ini yang saya fikir bagus.

buatduitdenganapps

 

Dan yang lebih hebat lagi, saya sendiri mendapat pulangan dari AplikasiDuit.com ini. Rata-rata yang mengetahui tentang AplikasiDuit akan memberikan feedback dan komen positif kerana penggunanya benar2 dapat duit..!! Walaupun pendapatan yang diwar-warkan berbeza-beza jumlah dan tidak lah hingga ratusan ribu (saya tak pasti kalau ada yang pernah dapat sebanyak tu), tetapi yang pasti.. sehingga ke hari ini saya masih mendapat pulangan dari AplikasiDuit ini. Malah yang lebih menyentuh perasaan saya bila AplikasiDuit ini menjadi pembantu saya waktu kecemasan kewangan. Tengah-tengah sesak, cuba aplikasiduit, ada duit pulak masuk. Alhamdulillah. Jika anda mahu mahu tahu lanjut tentang AplikasiDuit ini anda boleh di gambar diatas atau klik disini.

Jika anda sedang berfikir-fikir tentang samada mahu mendapatkan AplikasiDuit ini atau tidak, saya suka mengingatkan tentang offer ini dari pengeluar aplikasi ini. Iaitu..

jaminan

Jaminan Pulangan Wang Semula 100% Tanpa Sebarang Syarat hanya berani diberikan oleh pengeluar yang serius dan cakap serupa bikin. Dan, sebenarnya jika anda ikut arahan waktu menggunakan AplikasiDuit ini, insyaAllah dalam masa singkat pun anda sudah mendapat pulangan modal malah untung dengan aplikasi ini. Saya bercakap dari pengalaman. Dan ini yang saya kongsikan bersama anda… Lagipun, dapat sekitar RM2000 seminggu dah cukup hebat bagi saya..

Cubalah.. dapaptkan aplikasiduit ini sekarang. Ikut arahan, dan mula terima duit. InsyaAllah.

peace Yo..

 

 

 

 

Ubat Herba Asma Mujarab yg semakin viral..

Nakcariubatuntukasma

Salam sejahtera,

Dah lama dah rasanya nak menulis pasal ubat asma yang special ni. Bukan ler aku nak tulis ni sebab nak carik sale.. hahaha. Sebabnya dalam my family memang ada adik beradik yang sakit asthma,  (aku takde la alhamdullah,.. tapi sekali sekala bila tengah tarik lagu tinggi kat karaoke tu ada rasa macam nak asma.. hehehe.. joking) jadi bila family sendiri cuba dan aku tengok kesannya tu sangat cepat dan mujarab. Jadi aku rasa bagus la untuk benda baik dikongsikan. Kalau tengok orang asthma tengah sesak nafas kesian woo.. kalau yg kena tu budak-budak, anak-anak. rasa nak menitik airmata kita yg sihat nih tengok.

Jadi bila aku dapat tahu pasal ubat herba asma ni, aku rasa terpanggil untuk tulis, bagi lagi viral lah. Benda baik.. elok kita kongsi.  Sebenarnya kalau aku tak tulis pun aku rasa ubat ni dah viral dah pun. Dan aku tulis ni pun sebab aku salah seorang pengguna yang puashati dengan ubat herba ni..  masa aku tulis ni ubat ni ada kat tepi laptop aku (macam mintak buatkan post jer kan.. huhuhu). Tak caya tengok gambar kat bawah ni.. aaa.. sungguh tak tipu kan.. hahaha.

ubatherbaasmamujarab

Selain untuk asma, ubat herba ni juga sangat efektif untuk sakit-sakit lain. Sakit perut, kembung, kena api, kena sengat, sakit gigi, tergeliat dan lain-lain penyakit yang seangkatannya lah. Boleh lah cuba. Kira macam kalau orang tua-tua dulu ada satu botol ubat “wajib” kat rumah la.. dan setiap family mesti ada gelaran masing-masing bagi ubat ni.. biasanya ubat sapu la.. kalau ada sakit sikit… Aaaa ambik “minyak hitam” tu sapu, ada famili yang panggil “ubat urut”, atau “minyak sapu” ada yg panggil “minyak angin”.. walaupun minyak tu tak berangin ataupun berwarna hitam.. hehehehe. Anyway, itu dulu. Nowadays, aku rasa minyak herba ni lah sangat sesuai untuk mengembalikan zaman kegemilangan “minyak hitam” dizaman dulu tu.

Ubat herba asma ni kalau mengikut maklumat dari pengeluar mengandungi pati gamat, habbatussauda, minyak zaitun, minyak kelapa dara dan akar kayu terpilih. Bau pun tak hanyir dan berangin tak panas kulit bila sapu.

Aku malas nak mengingatkan dan menulis balik testimonial sendiri dari famili aku yang mungkin akan jadi panjang berjela dan merugikan masa korang baca.. hahaha. Aku tulis ni pun dah kira macam testimonial dari aku laa (sebab aku satu famili pun guna).. cuma aku rasa dekat media sosial pun dah bersepah testimonial pengguna yang puashati dengan ubat herba ni. So, tak sungguh tak melata,  aku paste kan beberapa testimonial kat sini jerlah at least korang tau aku bukan reka cerita.. hehehe.

IMG-20160510-WA0027

IMG-20160510-WA0029

IMG-20160510-WA0031

IMG-20160510-WA0033

So, kalau nak dapatkan minyak ni dan cara-cara untuk guna boleh ler contact nombor kat gambar bawah ni. Harga ubat herba asma ni RM39 sahaja. Tak kurang tak lebih antara semua agen. Offer berbeza pada delivery sahaja. Penghantaran ni bergantung pada agen. Call lah lagi senang. Kalau dekat COC (Cash On Collection) jer. Kalau jauh, pakai pos laju. Bagus gitu.. sebab yang penting kita nak sampaikan kebaikan dan mujarabnya ubat. Kalau main-main harga nanti. Akhirnya produk yang baik nasibnya ke longkang. Saya pun bukan agen menjual.. maaf. hehehe. contact nombor kat bawah.

Nakbeliubatasma

1 2 3 8